UVODNA KONFERENCIJA PROJEKTA HORIS U NIJEMCIMA

UVODNA KONFERENCIJA PROJEKTA HORIS U NIJEMCIMA

UVODNA KONFERENCIJA PROJEKTA HORIS U NIJEMCIMA 1164 873 Prospekt

Dana 26. listopada 2017. godine u Pastoralnom Centru Župe Nijemci održano je prvo javno predstavljanje projekata HORIS – Horse Ride in Srijem.

Projekt je odobren u sklopu fondova Europske unije, u okviru programa Interreg IPA prekogranična suradnja Hrvatska – Srbija 2014.-2020.


Provedba projekta HORIS – Horse Ride in Srijem odvijati će se u suradnji sa projektnim partnerima: Konjogojskom udrugom Vranac iz Donjeg Novog Sela, Općinom Ruma, Srednjom poljoprivrednom i prehrambenom školom „Stevan Petrović – Brile“ iz Rume i Konjičkim klubom Srem iz Sremske Mitrovice. Vrijednost projekta HORIS je nešto više od 1,4 milijuna eura, od čega je 85% sufinancirano Interreg IPA programom prekogranične suradnje između Hrvatske i Srbije. Cilj projekta je unaprijediti i poboljšati konjičku infrastrukturu i povećati ljudske kapacitete za pružanje naprednijih turističkih usluga, te očuvanje kulturne baštine. Očekivano trajanje projekta je 24 mjeseca.

Općinski načelnik Vjekoslav Belajević, pozdravio je sve nazočne te su se uz njega prisutnima obratili Stevan Kovačević, predsjednik Skupštine Općine Ruma, kao predstavnik projektnih partnera iz Srbije, i zamjenik župana Josip Dabro koji je sve prisutne pozdravio u ime župana Bože Galića.

Predstavljanju projekata odazvao se velik broj uzvanika, uključujući i predstavnike medija koji su popratili događaj.