STUDIJSKO PUTOVANJE U AUSTRIJU I SLOVENIJU.

STUDIJSKO PUTOVANJE U AUSTRIJU I SLOVENIJU.

STUDIJSKO PUTOVANJE U AUSTRIJU I SLOVENIJU. 1387 923 Prospekt

Dana 18. ožujka 2019. godine krenulo se na putovanje u sklopu projekta HORIS – Horse Ride in Srijem (D.T.1.6.1.) na studijsko putovanje u Austriju i Sloveniju.

PRVI DAN – 18. ožujka 2019. godine Na put se krenulo u 8:00 sati iz Nijemaca, organiziranim prijevozom od strane putničke agencije. Oko 19:30 sati stigli se na odredište, hotel u Schuttdorfu. Prvi dan se iskoristio za međusobno upoznavanje putnika, te razmjenu kontakta i upoznavanje zajedničkih interesa.

DRUGI DAN – 19. ožujka 2019. godine U 11:00 sati krenulo se u Hinterglemm na imanje Unterschwarzach koje se bavi uzgojem konja, a gdje je prezentiran primjer dobre prakse. Primjer dobre prakse bilo je domaćinstvo u vidu OPG-a koje je nastojalo prikazati sve segmenti takve vrste poslovanja. Jedan od segmenata su i konji, ostale domaće životinje, te proizvodnja i prodaja eko hrane. Predstavljen je primjer turističke ponude u vidu zaokružene cjeline proizvodnje do posluživanja vlastitih proizvoda i pružanja dodatnih sadržaja.

TREĆI DAN – 20. ožujka 2019. godine U 10:00 sati krenulo se prema mjestu Gerlos u posjet imanju Kroeller koje se bavi uzgojem konja. I ovdje je također prezentiran primjer dobre prakse, rad hotela i turizam toga područja. Na navedenom imanju mogao se vidjeti drugačiji vid bavljenja konjima, gdje im je osnovni proizvod uzgoj konja, te nude sve vezano uz konje poput traking staza, sportskog i rekreativnog jahanja. U ova dva posjeta mogli su se vidjeti primjeri dobre prakse u Austriji koja je poznata po cjelogodišnjem turizmu.

ČETVRTI DAN – 21. ožujka 2019. godine polaznici su naputili hotel u ranim jutarnjim satima, nakon čega su se zaputili prema granici sa Slovenijom. U Sloveniji je posjećen centar za terapijsko jahanje CIRIUS kako bi se upoznali sa praktičnim primjerom terapijskog jahanja, što je osobito bilo korisno za sudionike putovanja koji će se baviti terapijskim jahanjem. Domaćini su pripremili prezentaciju sata jahanja uz konje, te pokazali na koje sve načine konji mogu terapeutski utjecati na njihove korisnike (socijalni, emotivni i fizički aspekt).

U kasnim večernjim satima stiglo se na odredište.