POZIV NA JAVNO IZLAGANJE – Strategija razvoja turizma na području Srijema

POZIV NA JAVNO IZLAGANJE – Strategija razvoja turizma na području Srijema 150 150 Prospekt

POZIV NA JAVNO IZLAGANJE - Strategija razvoja turizma na području Srijema

Pozivamo Vas na sudjelovanje na javnom predstavljanju:

 Strategije razvoja turizma na području Srijema

Predstavljanje će se održati:
15. srpnja 2019. godine,
s početkom u 13:00 sati,
u prostorijama Pastoralnog centra Nijemci.

 

Općina Nijemci organizira javno predstavljanje Strategije razvoja turizma na području Srijema.

O STRATEGIJI:

Javno izlaganje Strategije se održava u sklopu prekograničnog projekta HORIS – Horse Ride in Srijem, koji Općina Nijemci provodi s projektnim partnerima: Konjogojska udruga Vranac iz Donjeg Novog Sela (HRV), Općina Ruma (SRB), Srednja poljoprivredna i prehrambena škola Stevan Petrović Brile, Ruma (SRB) i Konjički klub Srem, Sremska Mitrovica (SRB).

Strategija razvoja turizma na području Srijema omogućava odgovore na pitanja o usmjeravanju razvoja turizma, vlastitim potencijalima i o mogućnostima razvoja turističkog sektora, definiranju ciljeva i prioriteta razvoja cijelog prekograničnog područja Srijem, a temeljem očuvanja kulturne baštine i unapređenja konjičke tradicije.

Strategija će pomoći u prepoznavanju i definiranju potreba i razvojnih prioriteta svih društvenih i interesnih skupina u turističkom sektoru (javni sektor, privatni sektor, nevladine udruge, stanovništvo) i od iznimne je važnosti za buduće planiranje proračuna, alokacije sredstava za pripremu i provedbu projekta, kao i za traženje i ostvarivanje potpore projektima iz EU fondova.

O PROJEKTU:

Uz izlaganje strategije partneri na projektu će prezentirati svoje dosadašnje viđenje projekta.

Projekt se sufinancira sredstvima Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije 2014-2020, u okviru osnaživanja turističke ponude prekograničnog područja i očuvanja kulturne baštine.

Projekt traje od 01. rujna 2017. do 31. kolovoza 2019. godine.

Vrijednost projekta je 1.417.632,24 EUR, doprinos programa je 85%, a preostali iznos od 15% je doprinos projektnih partnera.

Projekt HORIS – Horse Ride in Srijem će pridonijeti rješavanju problema i izazova koji se odražavaju u nedostatku mogućnosti iskorištavanja neiskorištenog turističkog potencijala u relevantnom području temeljem očuvanja kulturne baštine i unapređenja konjičke tradicije. Glavni cilj ovog projekta je obogatiti i diversificirati turističku ponudu u prekograničnom području koji se temelji na kulturnoj i prirodnoj baštini regije – tijesan suživot čovjeka i konja kroz stoljeća.

Radujemo se Vašem dolasku, kao i aktivnom sudjelovanju.