IZLAGANJE PLANA RAZVOJA TURIZMA NA PODRUČJU PREKOGRANIČNE REGIJE SRIJEM (HRVATSKA - SRBIJA)

IZLAGANJE PLANA RAZVOJA TURIZMA NA PODRUČJU PREKOGRANIČNE REGIJE SRIJEM (HRVATSKA – SRBIJA)

IZLAGANJE PLANA RAZVOJA TURIZMA NA PODRUČJU PREKOGRANIČNE REGIJE SRIJEM (HRVATSKA – SRBIJA) 781 928 Prospekt

IZLAGANJE PLANA RAZVOJA TURIZMA NA PODRUČJU PREKOGRANIČNE REGIJE SRIJEM (HRVATSKA - SRBIJA)

Općina Nijemci je s projektnim partnerima predstavila dosadašnje aktivnosti na projektu HORIS – Horse Ride in Srijem, te u suradnji s predstavnicima tvrtke „Plavi partner“ Plan razvoja turizma na području prekogranične regije Srijem (Hrvatska – Srbija).

Predstavljanje je održano 15. srpnja 2019. godine u prostorijama Pastoralnog centra u Nijemcima, s početkom u 13 sati.

Pred nešto više od pedeset uzvanika predstavnici tvrtke „Plavi Partner“ g. Željko Tufekčić, g. Robert Baćac i g. Florijan Ćelić su pobliže izložili analizu trenutnog stanja na prekograničnom području Srijem-Srem, trendove u turizmu, analizu oglednih primjera u praksi, te za sam kraj operativnu strategiju turističkih proizvoda gdje su kroz različite tematske cjeline izložili mjere i projekte za povećanje, integraciju i diverzifikaciju ponude.

Na predstavljanju su uz projektne partnere sudjelovali predstavnici Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije, predstavnici lokalnih vlasti i turističkih zajednica s područja Srijema i Srema, pružatelji turističkih usluga, te svi zainteresirani za navedenu temu.

Nakon izlaganja, druženje se nastavilo u neformalnom razgovoru gdje je sudionicima uz projektne promotivne materijala podijeljeni i primjerci Plana razvoja turizma na području prekogranične regije Srijem (Hrvatska – Srbija).

O PROJEKTU:

Projekt se sufinancira sredstvima Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatske i Srbije 2014-2020, u okviru osnaživanja turističke ponude prekograničnog područja i očuvanja kulturne baštine.

Projekt traje od 01. rujna 2017. do 31. kolovoza 2019. godine.

Vrijednost projekta je 1.417.632,24 EUR, doprinos programa je 85%, a preostali iznos od 15% je doprinos projektnih partnera.

Projekt HORIS – Horse Ride in Srijem će pridonijeti rješavanju problema i izazova koji se odražavaju u nedostatku mogućnosti iskorištavanja neiskorištenog turističkog potencijala u relevantnom području temeljem očuvanja kulturne baštine i unapređenja konjičke tradicije. Glavni cilj ovog projekta je obogatiti i diversificirati turističku ponudu u prekograničnom području koji se temelji na kulturnoj i prirodnoj baštini regije – tijesan suživot čovjeka i konja kroz stoljeća.

Svim okupljenima zahvaljujemo na odazivu i aktivnom sudjelovanju.

IZLAGANJE PLANA RAZVOJA TURIZMA NA PODRUČJU PREKOGRANIČNE REGIJE SRIJEM (HRVATSKA - SRBIJA)

IZLAGANJE PLANA RAZVOJA TURIZMA NA PODRUČJU PREKOGRANIČNE REGIJE SRIJEM (HRVATSKA - SRBIJA)